Om oss

omossVi som har Kennel Rascalstaff heter Simon Johansson och Malin Ask. Vi bor tillsammans med våra barn och hundar i metropolen Ardala, strax utanför Skara i Västra Götaland.

Hundar är för oss båda en mycket viktig del i livet och vi delar ett stort intresse för träning och vi är båda engagerade i Skara brukshundklubb. Vi har båda utbildning inom Mentalbeskrivning för hund och Malin är aktiv som allmänlydnadsinstruktör inom Svenska Brukshundklubben.
Malin är den som står för tävlingsintresset inom lydnad och bruks men i utställningsringarna springer vi båda vänstervarv.

Vårt hem delar vi även med vårt andra stora intresse, hemma hos oss finns nämligen ett flertal akvarium och terrarium! I dessa finns allt från räkor och ciklider till ormar och ödlor.

Målet med vår avel är först och främst att få fram mentalt och fysiskt friska hundar som fungerar bra i alla situationer och för alla eventuella arbetsuppgifter. Vi lägger också stor vikt vid det exteriöra då utställning är ett för oss stort intresse.
Vi strävar efter att föda upp hundar efter rasstandarden både exteriört och mentalt och vi värnar om rasens bästa möjliga framtid. Vi kommer därför endast använda oss av friska individer i vårt avelsarbete.

Med detta menar vi:
Mentalt sunda och rastypiska hundar
Röntgad
Ögonlysta
Hunden ska ej ha uppvisat någon form av klåda/allergi/eksem

Vi kommer arbeta aktivt med att följa upp våra kullar och vill som uppfödare ha en nära kontakt med våra valpköpare. Vi erbjuder samtliga valpar plats i MH beskrivning på vår bekostnad.